История

Традиция и качество, 

неподвластни на времето от 1935 година

Вино с характер

Лозовите ни масиви са залесени с отбрани сортове грозде, за които се грижим по време на целия процес - от засаждането на лозовото дръвче до получаването на висококачествено и ароматно вино. Узряването на гроздето се следи от специалисти по агрономия, за да предложим изключителна напитка без аналог. Гроздето се бере на ръка, сортира се и се транспортира в подходящ съд до бъчвите, в които ще ферментира.

Нашата история

През далечната 1935 година шато Виторио Емануеле отваря широко своите врати и се възползва от отличните условия на плодородния винарски район в Петричка област. Първоначално вината отлежават в български и италиански дъбови бъчви, а след разрастването на производството и дейността на винарната се закупуват френски и чилийски бъчви, както и модерно оборудване. Това ни позволява да бъдем на много високо ниво и да се стремим към безкомпромисно качество.

От опит знаем…

От опит знаем, че истински хубавото вино се прави от подбрани сортове грозде с изключителни качества. Ежедневно се грижим за нашите лозя, включващи сортове като Каберне Фран, Мерло, Каберне, Сира, Шардоне, Траминер и Совиньон Блан. Нашите масиви имат южно изложение и се разполагат върху подходящи песъчливи почви, обогатени със специални съставки. Благодарение на тях, виното има неподправен плътен вкус и наситен аромат, които се запечатват в съзнанието за дълго.